Bulut depolama; verileri üçüncü bir tarafın sağladığı şirket dışındaki bir depolama sistemine internet veya başka bir ağ üzerinden aktararak depolamanıza yardımcı olur. Yüzlerce farklı bulut depolama sistemi mevcuttur. Bu sistemler bir bireyin e-posta, resim, video ve diğer kişisel dosyalarını saklar. Bunun yanı sıra kişisel depolamayı ve işletmelerin güvenli bir şekilde verilerini aktarıp depolayabilecekleri bir sistemdir. Bulut depolama, farklı konumlar arasında paylaşım yapabileceğiniz ve ticari olarak desteklenen bir uzak yedekleme olarak da bilinir.
Depolama sistemleri genellikle bireyin veya kuruluşun ihtiyaçlarına uyacak şekilde uyarlanabilir. Her konumdan erişime olanak tanıyan bulut depolama, her cihazdan sorunsuz erişim sağlamak için uygulamadan bağımsız olarak çalışır. Bulut depolama hakkında merak edilen birçok konu vardır. Bizcom olarak bu yazımızda konu hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.
Bulut Depolama Nedir?
Bulut depolama; birçok verinin (fotoğraf, PDF, video) sanal ortamda muhafaza edildiği bir alan olarak ifade edilmektedir. Bulut depolamaya eklenen veriler üçüncü kişiler tarafından kesinlikle paylaşılamamaktadır. Bulut depolama özellikle artan fotoğraf, veri, video, dosya gibi ihtiyaçların sanal ortamda muhafaza edilmesi için son derece önemli bir sistemlerdir. Telefon ve bilgisayarların depolama alanları yeterli gelmediğinde ya da daha kalıcı bir çözüm arandığında bulut depolama sistemlerini kullanmak mümkündür. Bulut depolama, birçok alanda hizmet veren bir sistemdir. Bunun yanı sıra bulut depolama sistemlerinin birçok faydası bulunmaktadır.
Faydaları Nelerdir?
Bulut depolama sistemi, birçok yenilik sunan bir sistemdir. Bu hizmetler ile kullanıcıları birçok avantaj elde ederler. Bulut depolama sisteminin sağladığı faydalar aşağıdaki gibidir:
· Bulut hizmetlerinin kullandığınız kadar ödeme avantajı vardır. Bu durum, sizi donanım maliyetlerinden kurtarır.
· İş ihtiyacınıza göre genişletilmiş veri depolama alanları tercih etmenize imkân sunar.
· Son kullanıcılar çalıştıkları her yerden, kullandıkları her cihazdan verilere erişim sağlayabilir.
· Bulut sisteminin bakım ve yönetim işleri, hizmeti satın aldığınız şirketler tarafından yapılır.
· Depolama hizmeti veren kuruluşlar, cihazlarının düzgün çalıştığına ve yeni ihtiyaçlara uygun olmasına dikkat eder.
· Klon sistemi ile verileriniz birden farklı konumda tutulmaktadır. Bu sistem ile verilerinizin başına bir şey gelse dahi kurtarma imkânınız vardır.
İlginizi çekebilir : Bulut güvenliği nedir, güvenliği sağlama yöntemleri nelerdir?
En İyi Bulut Depolama Sağlayıcıları Nelerdir?
Fiziksel ya da dijital ortamda oluşabilecek ataklar sonucunda verilerimiz zarar görebilirler. Bunun yanı sıra uzun zaman önce kullanılmış bir belge daha sonra tekrar gerekli olabilir. Böyle durumlarda kaybımızı en az seviyeye düşürebilmek için verilerimiz saklamamız son derece önemlidir. Bu işlemin hangi ortamda yapılacağı müşterilerimizin isteklerine ve olanaklara göre belirlenir. Bizcom Bilgi ve İletişim Hizmetleri, verilerin güvenli ve kayıpsız bir şekilde depolanması ve gerektiğinde kullanılabilmesi için veri depolama çözümleri hizmeti sunar. Hizmet hakkında detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Bizcom ekibi olarak bu yazımızda bulut depolama konusunu ele aldık. Amacımız, IT sektöründe hızla değişen ve gelişen teknoloji ile uyumlu esnek çözümler sunmaktır.